John Sew A Tjon per 1 oktober 2013 nieuwe algemeen directeur Staatsolie

John Sew A Tjon per 1 oktober 2013 nieuwe algemeen directeur Staatsolie

De directie van Staatsolie Maatschappij Suriname NV wordt per januari 2013 aangevuld met mijnbouwdeskundige John Sew A Tjon. Per 1 januari 2013 komt hij binnen in de functie van director ‘Productions & Development’. Op 1 oktober 2013 neemt hij het roer over van algemeen directeur Mark Waaldijk, van wie het contract tot die datum opnieuw is verlengd. Waaldijk heeft twee jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

De functie waarin Sew A Tjon binnenkomt komt vrij, omdat de huidige director ‘Productions & Development’, Glenn Sairres, op 1 februari de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Per 1 januari wordt zijn arbeidscontract verlengd met een jaar en wordt zijn nieuwe functie director ‘Explorations & Petroleum Contracts’.

In een circulaire aan de directie en staf zijn deze mededelingen bekendgemaakt. Ook het personeel van het oliebedrijf is intussen in kennis gesteld van de ontwikkelingen in het management, zo bericht Starnieuws vandaag, woensdag 19 december 2012.

Sew A Tjon was in juni geïnstalleerd als voorzitter van het onderhandelingsteam van de regering bij de besprekingen met multinational IAmGold. Hij zat samen met Ivan Graanoogst, Rajindra Bachoe, Iwan Krolis, Kitty Sweeb en Michael Kopinsky in het onderhandelingsteam.

De toekomstige Staatsolie-directeur was de laatste managing-director van BHP Billiton Suriname. Hij heeft kort nadat bekend werd dat het bedrijf niet langer van plan was in Suriname te opereren, in 2008 ontslag genomen.

Sew A Tjon zal in de komende maanden worden ingewerkt bij het oliebedrijf. Het is de tweede verandering in het managementteam van Staatsolie. Iwan Poerschke kreeg de functie van financieel-directeur.

No comments yet.

Leave a Reply