Bestuursressorten Kabalebo en Boven-Saramacca (Sipaliwini) hebben nu districtscommissaris – Kabalebo heeft met Emanuel jongste dc – Jurrel wil van Apoera een stad maken

Bestuursressorten Kabalebo en Boven-Saramacca (Sipaliwini) hebben nu districtscommissaris – Kabalebo heeft met Emanuel jongste dc – Jurrel wil van Apoera een stad maken

President Desi Bouterse heeft vandaag, 15 februari 2013, Armand Jurel en Gracia Emanuel beëdigd als districtscommissaris (dc) van Sipaliwini, voor respectievelijk de bestuursressorten Kabalebo en Boven-Saramacca (Apoera).

Bouterse feliciteert Emanuel. (Bron foto: Stefano Tull/dWT)

‘Een dc draagt voorbeeldig gedrag uit en inspireert de bevolking handen uit de mouwen te steken om bij te dragen aan de opbouw van het land’, gaf Bouterse hen mee, zo bericht de Ware Tijd Online vanavond.

‘Het Matawaigebied is zeer achtergesteld op bijvoorbeeld onderwijs en volksgezondheid. Ook hebben we te maken met waterverontreiniging door de goudwinning’, noemt Emanuel enkele problemen op van haar bestuursressort, waaronder twintig dorpen vallen.

Met haar 31 jaren is ze de jongste dc. De voormalige financieel medewerkster van Sipaliwini streeft ernaar, met de beperkte middelen, de knelpunten aan te pakken. Waar haar standplaats komt, is nog niet bekend.

Jurel (55), die gestationeerd wordt in Apoera, wil rekening houdend met de lokale normen en waarden, ontwikkeling op gang brengen. ‘Ik heb een droom om Apoera tot een stad te maken’, aldus Jurel, die jurist is en eigenaar van een beveiligingsbedrijf.

No comments yet.

Leave a Reply