Rick Ross krijgt tijdens optreden bezoek van SASur – Brunswijk: ‘Wie is SASur, ik ken SASur niet’

Rick Ross krijgt tijdens optreden bezoek van SASur – Brunswijk: ‘Wie is SASur, ik ken SASur niet’

Prim Ramlal, voorzitter van Stichting Auteursrechten Suriname (SASur), laat zich niet afschrikken door Ronnie Brunswijk of wie dan ook. ‘Als artiesten onze muziek gebruiken, zullen zij moeten betalen. Dat geldt voor Rick Ross en ook voor Tommy Lee Sparta. Beide artiesten treden vanavond op. Wij zullen aangifte doen als er gebruik wordt gemaakt van ons repertoire, zonder dat er is betaald of een regeling is getroffen’, zegt Ramlal vandaag, zaterdag 6 april 2013, op Starnieuws.

‘Wie is Sasur, ik ken Sasur niet’, is de reactie van Brunswijk, die Rick Ross naar Suriname heeft laten halen. Hij heeft geen aandacht besteed aan auteursrechten en SASur, zei hij op een persconferentie vanmiddag.

Ramlal zegt, dat medewerkers van SASur de optredens vanavond bezoeken en als de organisatoren in overtreding zijn, zal er aangifte tegen hen gedaan worden.

‘Wij maken geen onderscheid. Om welke showpromotor het ook gaat, je moet auteursrechten betalen. En juist de parlementariër Brunswijk zou het beter moeten weten. Hij moet het goede voorbeeld geven. De minister van Justitie en Politie is ook van zijn partij’, benadrukt Ramlal.

Brunswijk zet mensen aan om de wet niet na te leven, terwijl hij lid is van de wetgevende macht. Ramlal zegt dat hij iedereen op dezelfde manier behandelt. ‘Wij zullen zeker aangifte doen tegen de organisatoren van shows, als ze zich niet houden aan de wettelijke regels’, verzekert Ramlal. Hij voegt eraan toe, dat het grootste deel van de muziek behoort tot het repertoire van SASur.

No comments yet.

Leave a Reply