RGB-minister werkt aan inlopen achterstand 40.000 grondaanvragen

RGB-minister werkt aan inlopen achterstand 40.000 grondaanvragen

Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) wil de achterstand van 40.000 grondaanvragen inlopen. Hij heeft daartoe onder andere gisteren ruim tweehonderd beschikkingen en bereidverklaringen uitgereikt bij de dependance van zijn ministerie in Commewijne, aldus Starnieuws vandaag, zondag 15 december 2013.

Relyveld beloofde al bij de opening van het filiaal, dat hij ervoor zou zorgen dat de achterstanden in het district in versneld tempo zouden worden ingelopen. Volgens hem heeft bij de uitreiking van de tweehonderd grondpapieren, waarvan het bij een groot deel om toewijzingen gaat en een klein deel om bereidverklaringen, geen selectie heeft plaatsgevonden. Hij zegt dat er aan de hand van de ingediende stukken is gewerkt.

‘We keken of de stukken die ingediend waren wel correct waren. Veel van de mensen hier hebben al jaren een bereidverklaring en wachten op een toewijzing.’

De RGB-minister zegt verder, dat de dependance in Commewijne ervoor moet zorgen dat de achterstand snel wordt ingelopen. ‘Zolang de achterstand niet is ingelopen zullen de mensen ons blijven zien in de verschillende districten.’

De beschikkingen werden uitgereikt door Oemar Jimidar en Ann Sadi van de afdeling Volkscontacten van het Kabinet van de President. De districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, de Assembleeleden Ronny Tamsiran (Pertjajah Luhur) en NDP’er Theo Vishnudatt waren ook aanwezig. Ook ex-minister van het ministerie van Openbare Werken en NDP-kopstuk Ramon Abrahams was van de partij.

No comments yet.

Leave a Reply